detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Vepřový řízek naruby

příprava: 10 - 15 min
vaření: 1 hodina
Hodnocení:
1,5

Počet porcí:

Ingredience:

  • Plátky vepřové krkovice bez kosti (výška 2 cm) 4 ks
  • Vejce 3 ks
  • Cibule 2 ks
  • Anglické nebo jiné slaniny 100 g
  • Plnotučné hořčice 1 lžíce
  • Strouhanka pepř sůl sádlo na smažení 1 ks

Postup přípravy:

Maso naklepeme, osolíme, opepříme a z obou stran potřeme hořčicí,
vložíme do strouhanky a rukou ji pořádně "naboucháme" do masa (lepší je
použít mikrotenový sáček)

Obalené maso protáhneme rozšlehanými vejci a smažíme v rozpáleném tuku pozvolna, z obou stran, dozlatova

Poté přendáme do pekáčku, na každý plátek masa dáme na céčka
pokrájenou cibuli, plátky slaniny, vyskládáme co nejtěsněji k sobě

Přiklopené zapékáme v troubě na 200 °C cca 30 minut, pak sundáme poklici a necháme ještě 10 minut dojít na barvu.
viki11

Autor: viki11

Komentáře (2)

Poslední příspěvek: 9.10. 2016 8:58

Šárka Novotná, 9.10. 2016 8:58

Zkusím

Šárka Novotná, 9.10. 2016 8:58

Zkusím

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Novinky říjen 2016