detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Vepřový špíz se švestkami

příprava: 30 - 40 min
vaření: 20 - 30 min
Hodnocení:
3

Počet porcí:

Ingredience:

  • Vepřová kýta 500 g
  • Slanina 80 g
  • Švestky sušené 120 g
  • Sůl 1 lžička kávová rovná
  • Mletý zázvor 1 lžička kávová rovná
  • šalvěj 1 snítka
  • Kukuřičná krupice 5 lžíce polévková vrchovatá
  • Kompot brusinky 100 ml
  • Máslo 30 g
  • Rostlinný olej 1 dl

Postup přípravy:

Vepřovou kýtu nakrájíme na stejnoměrné kousky, které promneme se solí, trochou mletého zázvoru a olejem. Pokud máme příliš tvrdé (suché) švestky, na chvilku je namočíme do teplé vody kde změknou. Slaninu nakrájíme tak, aby šla zabalit spolu s lístkem šalvěje do kousku masa. Na jehlici střídavě napichujeme plněné maso a měkké švestky. Na závěr celý špíz obalíme v kukuřičné krupici (instantní polentě). Pečeme zvolna na oleji. Zbylé švestky nakrájíme nadrobno a svaříme je v rendlíku s brusinkovým kompotem, trochou másla a posekanou šalvějí. Omáčkou pak podlíváme jehly při pečení. Špízy podáváme se šťouchanými bramborami a
naklíčenou čočkou.
Redakce

Autor: Redakce

Vepřový špíz se švestkami

Komentáře (5)

Poslední příspěvek: 2.2. 2016 7:36

Jana Csakvaryová, 2.2. 2016 7:36

Pochoutka.

Zuzana Popikova, 2.11. 2014 8:16

netradičné ale vyzerá to zaujímavo

Pavlína Skýbová, 25.10. 2014 13:11

super tip

Jana Csakvaryová, 25.10. 2014 8:32

Zajímavý tip.

Lucie Poštulková, 8.5. 2011 11:45

Špízy vypadají moc lákavě, vyzkoušíme, děkuji za recept :)

Další recepty

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Novinky říjen 2016