detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Vesnická bašta

příprava: 20 - 30 min
vaření: 1,5 hodiny

Počet porcí:

Ingredience:

  • Brambory 1500 g
  • Rýže dlouhozrnná 300 g
  • Cibule 2 ks
  • Paprika červená 3 ks
  • Petržel hladkolistá 1 lžíce polévková vrchovatá
  • Vepřová krkovice 1000 g
  • Vepřové sádlo 1 lžíce polévková rovná
  • Sůl 1 lžička kávová rovná
  • Pepř mletý 1 lžička kávová rovná
  • Zeleninové lečo 1 sklenice

Postup přípravy:

Brambory uvaříme ve slupce. Necháme je krátce vychladnout, oloupeme a nakrájíme na plátky. Uvaříme rýži. Nakrájenou cibuli nadrobno osmažíme na oleji. Přidáme vařenou rýži a také ji osmahneme. Promícháme ji s pokrájenou petrželkou a na nudličky pokrájenými paprikami, osolíme a opepříme. Připravíme si zavařené lečo. Krkovici nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme a osmažíme na tuku. Pkáč vymažeme sádlem. Klademe do něho vrstvy připravených surovin v tomto pořadí: Branbory, rýže, lečo, maso, lečo, rýže, brambory. poslední vrstvu dle chuti osolíme a opepříme. Pečeme v předehřáté troubě při 160 stupních asi 1,5 hodiny.
Moncik03

Autor: Moncik03

Další recepty

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Novinky červen 2017