detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Vývar se špenátovými noky

příprava: 30 - 40 min
vaření: 1,5 hodiny
Hodnocení:
3

Počet porcí:

Ingredience:

  • Hovězí maso 400 g
  • Cibule 1 ks
  • Slunečnicový olej 60 ml
  • Sůl 3 špetka
  • Pepř celý 4 kulička
  • Celer 150 g
  • Mrkev 150 g
  • Špenát čerstvé listy 100 g
  • Strouhanka 100 g
  • Vejce 1 ks
  • Hladká mouka 1 lžíce polévková vrchovatá
  • Česnek 3 stroužek
  • Petržel nať 1 hrst

Postup přípravy:

Hovězí maso (přední) nakrájejte na drobné kousky a nechte na oleji zprudka opékat. Opečené zalijte studenou vodou, osolte, přidejte cibuli, celý pepř a zvolna vařte. Asi po hodině vaření přidejte kořenovou zeleninu a vařte dál, dokud maso nezměkne. Špenátové listy spařte a po okapání nasekejte. Když použijete mražené listy, vymačkejte z nich vodu a nasekejte. Přidejte prolisovaný česnek, sůl, pepř, vejce, olej, strouhanku a podle hustoty trochu hladké mouky, případně škrobové moučky. Nechte chvilku stát a pak za pomoci dvou lžic tvořte noky a ty vkládejte do vroucí osolené vody. Uvařené pak vložte ztužit do studené vody. Z vývaru seberte tuk a přes jemné síto ho sceďte. Dochuťte solí, polévkovým kořením a do vývaru vložte noky a vše zkrášlete spařenou kořenovou zeleninou a sekanou petrželkou.
Redakce

Autor: Redakce

Vývar se špenátovými noky

Komentáře (5)

Poslední příspěvek: 11.3. 2016 10:53

Pavlína Skýbová, 11.3. 2016 10:53

1+

Katka Vašíčková, 8.3. 2016 22:14

Zkusím :)

Jana Csakvaryová, 12.2. 2016 8:10

Zkusím.

Jana Csakvaryová, 1.3. 2015 8:03

Dobrý tip.

Alena Šullová, 26.5. 2011 10:44

špenátové noky určitě vyzkouším, díky za tip :-)

Další recepty

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Novinky říjen 2016