detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Zabijačkový prejt z vepřové hlavy

příprava: 20 - 30 min
vaření: 1 hodina
Hodnocení:
2,5

Počet porcí:

Ingredience:

  • 1/2 vepřové hlavy 1 ks
  • vepřových jater 100 g
  • žemle 2 ks
  • Stroužky česneku 2 ks
  • Sůl, špetku pepře, majoránky a zázvoru 1 ks
  • šálek vývaru, strouhanku 1 ks

Postup přípravy:

Vepřovou hlavu očistěte a uvařte v osolené vodě doměkka, vykostěte a umelte. Přidejte umletá játra, namočené a vymačkané žemle, sůl, koření a zřeďte trochou vývaru. Dejte do vymaštěného a strouhankou vysypaného pekáčku a upečte. Podávejte s bramborem a se zelím.
viki11

Autor: viki11

Komentáře (2)

Poslední příspěvek: 27.2. 2014 14:51

Jana Csakvaryová, 27.2. 2014 14:51

Prejt je dobrota.

Pavlína Skýbová, 27.2. 2014 13:44

dobrota

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem