detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Záhorácké lokše s povidly a mákem

příprava: 1 hod
vaření: 20 - 30 min

Počet porcí:

Ingredience:

  • Brambory zimní 1500 g
  • Hladká mouka 400 g
  • Vejce 1 ks
  • Sůl 10 g
  • Husí sádlo 100 g
  • švestková povidla 200 ml
  • Mák mletý 150 g
  • Cukr moučkový 100 g

Postup přípravy:

Omyté brambory uvaříme ve slupce, necháme zchladnout a oloupeme je. Pak je nastrouháme, přisypeme mouku, přidáme vejce a trochu osolíme. Vypracujeme tuhé těsto, které rozdělíme na větší kousky a z nich vymodelujeme střední kuličky. Z nich pak rozválíme placky o průměru asi 10 cm.

Vyválené placky upečeme nasucho na pánvi nebo rozpáleném plátu kamen z obou stran. Upečené lokše omastíme husím sádlem, potřeme švestkovými povidly, posypeme mletým mákem smíchaným s moučkovým cukrem a svineme. Při podávání můžeme případně ještě polít rozpuštěným máslem.
Redakce

Autor: Redakce

Další recepty

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Novinky červen 2017