detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Základní rajčatová omáčka

příprava: 15 - 20 min
vaření: 15 - 20 min

Počet porcí:

Ingredience:

  • Zralých rajčat 1 000 g
  • Olivový olej 3 lžíce
  • česneku 3 stroužky
  • Krupicového cukru 2 lžíce
  • Sůl, pepř 1 trocha
  • Bazalky 1 svazek
  • Cibule 1 ks

Postup přípravy:

Rajčata nařízneme na špičce do kříže a na jednu minutu vložíme do vroucí vody. Vyndáme je, zchladíme ve studené vodě s ledem a oloupeme. Oloupaná rajčata nakrájíme na kousky. V kastrole na olivovém oleji necháme zesklovatět cibulku nakrájenou na kostičky a česnek nasekaný najemno. Přidáme nakrájená rajčata, cukr, sůl a pepř a dusíme asi 20 minut. Nakonec přidáme nasekanou bazalku a případně omáčku ještě dochutíme solí, pepřem a cukrem.
kačec2208

Autor: kačec2208

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Novinky červen 2017