detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Žamberecký řízek

příprava: 10 - 15 min
vaření: 10 - 15 min
Hodnocení:
3,5
Ověřený recept

Počet porcí:

Ingredience:

  • Vepřové 600 g
  • šunka 4 plátek
  • Česnek 2 stroužek
  • Vepřové sádlo 3 lžíce polévková rovná
  • Máslo 2 lžíce polévková rovná
  • Plnotučná hořčice 1 lžíce polévková rovná
  • Sůl 10 g
  • Pepř 0 g

Nutriční hodnoty pro jednu porci:

  • Energetická hodnota: 2142 kJ
  • Bílkoviny: 34 g
  • Sacharidy: 2 g
  • Tuky: 39 g

Postup přípravy:

Z vepřové kýty ukrojíme 4 plátky, mírně je naklepeme a potřeme utřeným česnekem se solí a hořčicí. Na jednu polovinu takto připraveného masa položíme plátek šunky, druhou polovinu přehneme a kraje sklepneme, aby se řízek nerozbalil. Řízek opečeme po obou stranách na sádle, vyjmeme ho a ponecháme na teple. Do výpeku přidáme chladné máslo a podle potřeby přisolíme. Opečený řízek přelijeme touto šťávou.
ivan.vodochodsky

Autor: ivan.vodochodsky

Žamberecký řízek

Komentáře (8)

Poslední příspěvek: 23.3. 2016 15:56

Pavlína Skýbová, 23.3. 2016 15:56

dobrota

Jana Csakvaryová, 17.1. 2016 9:44

Máme rádi.

Šárka Novotná, 9.1. 2015 18:13

Vypadá to nádherně :)

Vendula Staňkova, 29.4. 2014 9:36

dobrota

Jitka Jandová, 24.4. 2014 12:21

vyzkouším

Jana Brunecová, 24.6. 2013 20:48

Řízek je výborný, chutná mi.

Alena Šullová, 24.5. 2011 12:25

moc pěkný recept, ale tu tučnou omáčku bych si raději odpustila :-)

Marianna Nemcová, 24.11. 2010 20:33

Jednoduchý, rychlý a chutný recept

Další recepty

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Novinky říjen 2016