detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Zapečená treska s pestem

příprava: 15 - 20 min
vaření: 20 - 30 min
Hodnocení:
1,5

Počet porcí:

Ingredience:

  • Brambory 650 g
  • Sůl 3 lžička kávová rovná
  • Pepř mletý 2 lžička kávová rovná
  • Treska 600 g
  • Řepkový olej 1 lžíce polévková rovná
  • Česnek 1 stroužek
  • Máslo 50 g
  • Bazalkové pesto 1 lžíce polévková vrchovatá
  • Sladká smetana 50 ml
  • Bazalka 4 snítka

Postup přípravy:

Troubu předehřejeme na 200 stupňů. Brambory oloupeme, nakrájíme a dáme vařit se 2 lžičkami soli, až jsou brambory měkké. Mezitím vyložíme malý pekáček pečícím papírem. Tresku nakrájíme na 4porce po 150 g, usušíme papírovou utěrkou a vložíme je do pekáčku. Každý plátek rovnoměrně pokryjeme pestem, osolíme a opepříme. Pokapeme olejem a pečeme v horní části trouby asi 10-15 minut, až jde maso snedno dělit ale nerozpadá se. Brambory slijeme a rozmačkáme. Česnek oloupeme. prolisujeme a zamícháme do brambor. Přidáme máslo a smetanu, promícháme a opatrně prohřejeme. Před podáváním ozdobíme snítky bazalky.
Moncik03

Autor: Moncik03

Komentáře (7)

Poslední příspěvek: 15.9. 2015 7:37

Šárka Novotná, 15.9. 2015 7:37

Zkusím.

Šárka Novotná, 15.9. 2015 7:37

Zkusím.

Šárka Novotná, 15.9. 2015 7:37

Zkusím.

Katka Vašíčková, 10.9. 2015 17:57

Zkusím :)

Jana Csakvaryová, 7.9. 2015 10:26

Zkusím.

Nikola Rompotlová, 3.9. 2015 18:31

zkusím :)

Anna Šimková, 3.9. 2015 12:58

Ozaj dobrý recept, výborné :)

Další recepty

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Novinky říjen 2016