detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Zapečené brambory po staročesku

příprava: 20 - 30 min
vaření: 15 - 20 min
Hodnocení:
4

Počet porcí:

Ingredience:

  • Brambory ranné 1 kg
  • Zelí kysané 500 g
  • Anglická slanina 200 g
  • Cibule 1 ks
  • Sůl 1 špetka
  • Kmín 1 špetka
  • Rostlinný olej 10 ml
  • Polotučné mléko 20 ml

Postup přípravy:

Oloupané brambory uvaříme, scedíme a rozmačkáme. Přidáme teplé mléko a uděláme hustší kaši. Na opečenou slaninu přidáme cibuli a mírně osmahneme. Vložíme kysané zelí, kmín a podusíme. Do vymaštěné zapékací mísy dáme polovinu bramborové kaše a na ni rozprostřeme dušené zelí.
To pokryjeme druhou polovinou kaše. Pečeme ve středně vyhřáté troubě. Zdobíme dozlatova osmaženou cibulkou.
Redakce

Autor: Redakce

Zapečené brambory po staročesku

Komentáře (14)

Poslední příspěvek: 13.11. 2016 6:27

Jana Csakvaryová, 13.11. 2016 6:27

Dobrota.

Jana Csakvaryová, 13.11. 2016 6:27

Máme rádi.

Jana Csakvaryová, 13.11. 2016 6:27

Brambory, zelí a slanina - výborná kombinace.

Jana Csakvaryová, 13.11. 2016 6:26

Pochoutka.

Jana Csakvaryová, 5.11. 2016 18:56

Jsou skvělé.

Jana Csakvaryová, 5.11. 2016 18:56

Máme rádi.

Jana Csakvaryová, 5.11. 2016 18:56

Pochoutka.

Peter Šimko, 6.9. 2015 17:29

Tento recept sa mi veľmi páči, vyskúšam :)

Jana Csakvaryová, 21.8. 2015 7:59

Zkusím.

Vendula Staňkova, 29.4. 2014 9:43

dobrota

Další recepty

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Novinky říjen 2016