detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Zapečené mandlové hrušky

příprava: 15 - 20 min
vaření: 15 - 20 min
Hodnocení:
2,5

Počet porcí:

Ingredience:

  • Máslo 50 g
  • Cukr krupice 1 lžíce polévková rovná
  • Pomerančová šťáva 50 ml
  • Med včelí 2 lžíce polévková rovná
  • Mandle loupané 100 g
  • Velké pevné zralé hrušky 4 ks

Postup přípravy:

Troubu předehřejeme na 200 stupňů. Plochou, kulatou ohnivzdornou mísu vymažeme máslem a vysypeme cukrem. Hrušky oloupeme, rozpůlíme, zbavíme je jadřinců a nakrájíme podélně na plátky asi 1 cm silné. Plátky rozložíme v jedné vrstvě na dno nádoby tak, aby se poněkud překrývaly. Med smícháme s pomerančovou šťávou a směsí zalijeme hrušky. Mandle nadrobno nasekáme a posypeme jimi hrušky. Zbylé máslo na hrušky rovnoměrně rozdělíme. Pečeme v troubě 15-20 minut, až hrušky změknou a mandle mírně zhnědnou. Podáváme se zakysanou smetanou nebo hustým bílým jogurtem. Báječné jsou i jen tak, trošku poprášené moučkovým cukrem.
Moncik03

Autor: Moncik03

Komentáře (5)

Poslední příspěvek: 15.9. 2015 7:42

Šárka Novotná, 15.9. 2015 7:42

Zkusím.

Šárka Novotná, 15.9. 2015 7:42

Zkusím.

Katka Vašíčková, 10.9. 2015 17:40

Zkusím :)

Nikola Rompotlová, 10.9. 2015 8:36

zkusím :)

Jana Csakvaryová, 7.9. 2015 10:31

Zkusím.

Další recepty

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Novinky říjen 2016