detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Zapečené mleté maso s kaší

příprava: 15 - 20 min
vaření: 1 hodina
Hodnocení:
2

Počet porcí:

Ingredience:

  • Brambory 5 ks
  • Sůl 2 lžička kávová rovná
  • Mléko 200 ml
  • Máslo 2 lžíce polévková vrchovatá
  • Vejce 2 ks
  • Paprika červená 2 ks
  • Cibule 1 ks
  • Česnek 2 stroužek
  • Hovězí mleté maso 250 g
  • Vepřové mleté maso 250 g
  • Pepř mletý 3 špetka
  • Oregano sušené 2 špetka
  • Anglická slanina 200 g
  • šunka 150 g

Postup přípravy:

Brambory oloupeme, najrájíme na čtvrtky a uvaříme v osolené vodě. Potom je zcedíme, zalijeme je mlékem a přidáme máslo. Rozšťoucháme je na kaši, do které vmícháme obě vejce. Papriky rozpůlíme, zbavíme je jadřinců a z obou stran je opečeme na oleji. Pak je vyndáme, do oleje vsypeme nakrájenou cibuli a česnek a necháme zezlátnout. Potom přidáme mleté maso, osolíme, opepříme, ochutíme oreganem a promícháme. Zprudka opečeme. Zapékací formu vyložíme plátky anglické slaniny tak, aby přesahovaly přes okraje. Na dno rozprostřeme nejprve bramborovou kaši, na ni dáme polovinu plátků šunky, pak orestované papriky a vše posypeme nastrouhaným sýrem. Nakonec přidáme opečeně maso, které pokryjeme zbylými plátky šunky a slaniny které také z okrajů přehneme směrem dovnitř. Pečeme asi hodinu při 180 stupních.
Moncik03

Autor: Moncik03

Komentáře (4)

Poslední příspěvek: 6.10. 2016 16:11

Pavlína Skýbová, 6.10. 2016 16:11

1+

Šárka Novotná, 6.10. 2015 19:20

Zkusím

Šárka Novotná, 6.10. 2015 19:20

Zkusím

Jana Csakvaryová, 27.9. 2015 18:02

Zkusím.

Další recepty

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Novinky říjen 2016