detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Zapečený falafel

příprava: 10 - 15 min
vaření: 40 - 50 min
Hodnocení:
3

Počet porcí:

Ingredience:

  • Bulgur 100 g
  • Cibule 2 ks
  • Česnek 1 stroužek
  • Koriandr 20 g
  • Kmín římský 1 lžíce polévková vrchovatá
  • Kypřící prášek do pečiva 0 lžička kávová rovná
  • Pepř cayenský 100 špetka
  • Cizrna 200 g
  • Vejce 1 kg
  • Strouhanka 60 g
  • Špenát čerstvé listy 700 g
  • Olivový olej 6 lžíce polévková rovná
  • Bílý jogurt 400 ml
  • Hladká mouka 2 lžička kávová vrchovatá
  • Pistácie 50 g

Postup přípravy:

Bulgur nasypeme do mísy, zalijeme vodou a necháme 20 minut nasáknout. Dohladka rozmixujeme cibuli, čerstvý koriandr nebo petrželku, kmín a mletý koriandr. Přidáme prášek do pečiva, sůl, cayenský pepř, cizrnu, vejce, strouhanku, bulgur a vypracujeme těsto.
Rozdělíme jej na 8 dílků a vytvarujeme kulaté placičky. Osmahneme cibuli, přidáme zblanšírovaný špenát, sůl a povaříme, až se voda vydusí. Jogurt smícháme s moukou, přidáme jej do špenátu a pak směs rozprostřeme do pekáče. V pánvi rozpálíme olej a cizrnové placičky z každé stravy osmahneme asi 1-2 minuty dohněda a rozložíme je na vrstvu špenátu v pekáči.
Pečeme asi 20 minut a hotové jídlo posypeme pistáciovými oříšky a sekaným koriandrem.
Redakce

Autor: Redakce

Zapečený falafel

Komentáře (3)

Poslední příspěvek: 22.11. 2015 7:34

Jana Csakvaryová, 22.11. 2015 7:34

Pochoutka.

Pavla Popovičová, 19.9. 2015 13:49

máme rádi :)

Jana Csakvaryová, 29.8. 2015 8:05

Zkusím.

Další recepty

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Novinky říjen 2016