detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Zapečený krémový dezert Creme brûlée

příprava: 1,5 hod
vaření: 30 - 40 min
Hodnocení:
4

Počet porcí:

Ingredience:

  • Smetana 33% 250 ml
  • Vanilkový lusk 1 ks
  • Vejce 2 ks
  • Cukr krupice 4 lžíce polévková rovná
  • Sůl 1 špetka
  • Hnědý cukr 2 lžíce polévková rovná

Postup přípravy:

Do rendlíku dáme cukr, špetku soli, smetanu a kousek podélně rozkrojené vanilky. Vše pomalu zahřejeme až téměř k varu. V misce rozšleháme vejce, do kterých po lžících zašleháme horkou smetanu zbavenou kousků vanilky. Napěněnou hmotu rozdělíme do předem vymazaných žáruvzdorných misek, které vložíme do vodní lázně. Pečeme zvolna v troubě při 170°C asi 20 minut. Uvařenou hmotu necháme vychladit nejlépe do druhého dne. Před podáváním posypeme povrch krému hnědým cukrem a necháme ho rychle zkaramelizovat pod grilem tak, aby na povrchu vznikla křupavá vrstvička a v misce byl chladný lahodný vanilkový krém.
Redakce

Autor: Redakce

Zapečený krémový dezert Creme brûlée

Komentáře (4)

Poslední příspěvek: 19.7. 2013 10:37

Pavlína Skýbová, 19.7. 2013 10:37

dobrota

Jana Csakvaryová, 19.7. 2013 9:53

Dobrota.

Alena Šullová, 24.5. 2011 21:50

švagrovi (je francouz) jsem k vánocům koupila flambovací pistoli od tescomy a pořád čekám, kdy mi tento skvělý dezert udělá - asi si budu muset koupit svou a udělat si sama :-)

Veronika Ptáčková, 6.2. 2011 22:10

Už mnohokrát jsem o něm slyšela, ale ještě nikde nenarazila na recept. Moc dík za něj :-) Určitě vyzkoušíme!!

Další recepty

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Týden s TESCOMOU