detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Zapečený patizon plněný masovou směsí

příprava: 15 - 20 min
vaření: 1 hodina
Hodnocení:
1,5

Počet porcí:

Ingredience:

  • Patizon 1 ks
  • Česnek 1 hlávka
  • Cibule 1 ks
  • Mleté maso 500 g
  • Kečup jemný 3 lžíce polévková rovná
  • Worcesterová omáčka 1 lžíce polévková rovná
  • Mletý barevný pepř, bylinková sůl 1 trocha
  • Lístků bazalky 1 několik
  • Koření Čubrica, voda 1 trocha

Postup přípravy:

Na mírně orestovanou cibulku vyklopíme vaničku s masem, vařečkou ji co nejvíce rozdělíme od sebe a zprudka vše opečeme, za stálého míchání ( do pánve můžeme přidat i kousky vydlabaného patizonu ). Maso po chvíli zakápneme worcestrovskou omáčkou, kterou pak necháme vypařit. Směs v pánvičce dochutíme kečupem, solí, kořením Čubrica, pepřem a úplně na závěr i prolisovaným česnekem a několika posekanými lístky bazalky. Hotovou směs z pánve opatrně přendáme do vydlabaného patizonu, ten zaklopíme jeho druhou částečně vydlabanou částí a dáme do trouby vyhřáté na 190-200 C, kde mírně studenou vodou podlitou dýni zapečeme doměkka, což bude trvat cca 50-60 minut.
kačec2208

Autor: kačec2208

Komentáře (10)

Poslední příspěvek: 4.10. 2015 16:32

Katka Vašíčková, 4.10. 2015 16:32

Ano je :)

Zdenek Šindelář, 4.10. 2015 8:53

Vynikající

Katka Vašíčková, 10.9. 2015 8:44

Ano je :)

Nikola Rompotlová, 1.9. 2015 18:23

dobrota .)

Katka Vašíčková, 7.8. 2015 21:19

Zkuste :-)

Katka Vašíčková, 7.8. 2015 21:14

Ano je :-)

Jana Csakvaryová, 6.8. 2015 7:52

Dobrý tip.

Nikola Rompotlová, 5.8. 2015 22:33

dobrota :)

Katka Vašíčková, 5.8. 2015 16:17

Ano je :-)

Pavlína Skýbová, 5.8. 2015 13:47

dobrota

Další recepty

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Novinky březen 2017