detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Zapekané zemiaky po staročesky

příprava: 10 - 15 min
vaření: 30 - 40 min
Hodnocení:
2,5

Počet porcí:

Ingredience:

  • Brambory zimní 1 kg
  • Zelí bílé sterilované s olejem 500 g
  • Anglická slanina 200 g
  • Cibule 50 g
  • Sůl 10 g
  • Kmín 0 g
  • Mléko 100 ml
  • Rostlinný olej 100 ml

Postup přípravy:

Očistené zemiaky uvaríme, scedíme a roztlačíme. Pridáme teplé mlieko a urobíme hustejšie kašu. Na opečenú slaninu pridáme cibuľu a mierne osmažíme. Vložíme kyslú kapustu, kmín a podusíme. Do vymastenej zapekacej misy dáme polovicu zemiakovej kaše a na ňu rozprestrieme dusenú kapustu a pokryjeme druhou polovicou kaše. Pečieme v stredne vyhriatej rúre. Zdobíme dozlata osmaženou cibuľkou.
Redakce

Autor: Redakce

Zapekané zemiaky po staročesky

Komentáře (8)

Poslední příspěvek: 25.11. 2014 16:11

Pavlína Skýbová, 25.11. 2014 16:11

dobrota

Jana Csakvaryová, 23.11. 2014 11:18

Určitě zkusím.

Vendula Staňkova, 29.4. 2014 9:25

dobrota

Jitka Jandová, 21.2. 2014 14:36

dobrý nápad

Jana Brunecová, 15.6. 2013 15:32

Zajímavý recept, to jsem ještě nejedla.

Hana Krňávková, 31.5. 2011 8:14

do těch rozmačkaných brambor nepřijde ani trošku mouky? Tak to bude spíš takové trhancové :-) , ale vypadá to zajímavě

Alena Šullová, 20.5. 2011 15:48

nic takového jsem nikdy nejedla, ale ta kombinace zní lákavě :-)

Alena Šullová, 20.5. 2011 15:48

nic takového jsem nikdy nejedla, ale ta kombinace zní lákavě :-)

Další recepty

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Novinky březen 2017