detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Závitek z kuřecího masa

příprava: 40 - 50 min
vaření: 30 - 40 min

Počet porcí:

Ingredience:

  • Kuřecí svalovina 800 g
  • Špenátové listy spařené 60 g
  • Mletá paprika 1 lžička kávová vrchovatá
  • Směs koření na grilované kuře 1 lžička kávová vrchovatá
  • Provensálské koření 1 lžička kávová vrchovatá
  • Muškátový květ 1 špetka
  • Šťáva ke kuřecímu masu v prášku 1 lžíce polévková vrchovatá
  • Pepř mletý 1 špetka
  • Sůl 1 lžička kávová vrchovatá

Postup přípravy:

Z kuřecích prsíček (500g) nakrájejte tenké plátky, lehce je poklepejte paličkou a osolte. Zbývající kousky světlého masa nakrájejte na drobné kousky. Stehenní svalovinu rozsekejte nebo semelte ve strojku, výrazně ochuťte grilovacím kořením, paprikou, provensálským kořením a pepřem. Do malé části fáše vmíchejte posekané špenátové listy. Dvě složky náplně pak rozdělte na připravené plátky, přidejte kousky světlé svaloviny, stočte do stejnoměrných válečků. Ty zabalte do alobalu, dobře na koncích stočte a utáhněte a vložte do pekáčku s vodou. Zvolna pečete v troubě asi 30 minut. Z výpeku uvařte za pomoci práškového polotovaru šťávu. Pečené závitky vybalte, prokrojte a podávejte třeba s bramborovou kaší nastavenou vařenou pohankou a opraženými dýňovými semínky.
Redakce

Autor: Redakce

Závitek z kuřecího masa

Další recepty

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Novinky červen 2017