detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Zázvorová panenská svíčková

příprava: 20 - 30 min
vaření: 15 - 20 min
Hodnocení:
2

Počet porcí:

Ingredience:

  • Vepřová panenka 800 g
  • Sádlo 80 g
  • Hladká mouka 2 lžíce polévková vrchovatá
  • Smetana 200 ml
  • Máslo 30 g
  • Zázvor sekaný 30 g
  • Mletý zázvor 1 lžička kávová rovná
  • Mletý kmín 1 lžička kávová rovná
  • Pepř bílý 1 lžička kávová rovná
  • Sůl 1 lžička kávová rovná

Postup přípravy:

Do očištěné vepřové panenky zařízněte podélně úzký otvor, do kterého vložte trochu másla promíchaného se solí a suchým mletým kořením. Maso pak osolte a okořeňte, poté obalte v hladké mouce a pečte na rozpáleném sádle ze všech stran. Opečenou panenku pak vložte do vyhřáté trouby a nechte ji při teplotě 180 stupňů zvolna dopékat podle velikosti asi 5 – 10 minut. Ve výpeku v pánvi pak osmahněte nakrájený nebo nastrouhaný zázvor, zalijte ho smetanou, přidejte sůl, případně zbylé kořeněné máslo a krátce povařte do zahoustnutí. Pečenou panenku rozkrojte šikmými řezy a doplňte pikantní zázvorovou omáčkou. Podávejte třeba se spečenými plackami ze syrových strouhaných brambor, rýží a podobně.
Redakce

Autor: Redakce

Zázvorová panenská svíčková

Komentáře (3)

Poslední příspěvek: 28.5. 2014 16:17

Vendula Staňkova, 28.5. 2014 16:17

dobrota

Jitka Jandová, 15.3. 2014 8:26

vyzkouším

Alena Šullová, 25.5. 2011 17:41

maso a zázvor je perfektní kombinace, trochu mi tam nesedí ta smetana, ale určitě to vyzkouším a třeba změním názor :-)

Další recepty

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Novinky říjen 2016