detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Žebírka pečená na pivu

příprava: 15 - 20 min
vaření: 1,5 hodiny
Hodnocení:
1,5

Počet porcí:

Ingredience:

  • Vepřová žebra 2 kg
  • Sůl 1 lžička kávová rovná
  • Pepř mletý černý 1 lžička kávová rovná
  • Pivo tmavé 10° 500 ml
  • Cibule 1 ks
  • Česnek 3 stroužek
  • Cukr třtinový 2 lžíce polévková rovná
  • Rajčatové pyré 120 g
  • Krenex 2 lžíce polévková vrchovatá
  • Dijonská hořčice 2 lžíce polévková rovná

Postup přípravy:

Žebra ze všech stran potřeme solí a pepřem, dáme do pekáče a zalijeme pivem. Přidáme na menší kousky pokrájenou cibuli, na plátky pokrájený česnek a pečeme při 160 stupních asi 1,5 hodiny. Během pečení maso několikrát obrátíme. Měkké maso vyjmeme, do vypečené šťávy vmícháme cukr, rajčatové pyré, krenex, hořčici, worcester a necháme přjít varem. Žebírka podáváme přelité omáčkou.
Moncik03

Autor: Moncik03

Komentáře (3)

Poslední příspěvek: 6.10. 2015 21:28

Šárka Novotná, 6.10. 2015 21:28

Zkusím

Šárka Novotná, 6.10. 2015 21:28

Zkusím

Šárka Novotná, 6.10. 2015 21:28

Zkusím

Další recepty

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Novinky říjen 2016