detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Zelenina pod pokličkou

příprava: 20 - 30 min
vaření: 1 hodina

Počet porcí:

Ingredience:

  • Oleje 1 lžíce
  • červená cibule 2 ks
  • česnek 2 stroužky
  • červená paprika 2 ks
  • Cukety 3 ks
  • Lilek 1 ks
  • Krájených a loupaných rajčat 400 g
  • Sůl, pepř 1 trocha
  • Brambory 3 ks
  • Smetana ke šlehání 150 ml

Postup přípravy:

Připravte si hlubší pánev vhodnou do trouby. Rozehřejte v ní olej a 2 minuty opékejte cibuli nakrájenou na kostičky. Pak přisypte prolisovaný česnek, papriky, cukety a lilek nakrájený na kostičky. Míchejte na středním ohni asi 10 minut, pokud by se zelenina začala připalovat, podlijte ji trochou vody. Nakonec přidejte rajčata z konzervy a 4 lžíce vody. Osolte, opepřete, případně dolaďte trochou cukru. Přikryjte a nechte 15 minut bublat. Předehřejte troubu na 180 C. Brambory oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. V misce je osolte, opepřete a zalijte polovinou smetany. Zeleninu odstavte, přidejte do ní bazalku a navrch narovnejte brambory. Přelijte zbylou smetanou, vložte do trouby a nepřikryté 40 minut zapékejte. Pak posypte sýrem, teplotu v troubě zvyšte na 200 C a pečte ještě 20 minut.
kačec2208

Autor: kačec2208

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Novinky červen 2017