detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Zelenina v parmazánovém těstíčku

příprava: 30 - 40 min
vaření: 20 - 30 min

Počet porcí:

Ingredience:

  • Paprika 100
  • Lilek 200 g
  • Cuketa 150 g
  • Fazole 50 g
  • Parmazán/parmezán 50 g
  • Vejce 2 ks
  • Smetana 100 ml
  • Mouka 50 g
  • Škrob 1 lžíce polévková vrchovatá
  • Olej 50 ml
  • Lučina 200 g
  • Kopr 1 hrst
  • Libeček 1 špetka
  • Estragon 1 špetka
  • Smetana 100 ml
  • Sůl 1 lžička kávová rovná

Postup přípravy:

Z vajec, škrobové moučky, strouhaného parmazánu, mouky a smetany vymíchejte hustější těstíčko a nechte ho několik minut odpočinout. Sýr v té době nabobtná, nasaje do sebe vlhkost a tím těstíčko zahoustne. Papriky, cuketu, lilek, povařené fazolové lusky a další zeleninu nakrájejte na stejnoměrné kousky (proužky, hranolky). Ty pak namáčejte v těstíčku a smažte ve vyšší vrstvě rozpáleného oleje. Ke smažené zelenině připravte speciální dresink z posekaných bylinek, soli a smetanou zředěného čerstvého sýra. Můžete také použít tvaroh nebo některý jiný druh sýra.
Redakce

Autor: Redakce

Zelenina v parmazánovém těstíčku

Další recepty

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Novinky červen 2017