detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Zeleninová polévka s krupicí

příprava: 20 - 30 min
vaření: 20 - 30 min

Počet porcí:

Ingredience:

  • Mrkev 100 g
  • Čerstvý hrášek 80 g
  • Dětská krupička 40 g
  • Bujón zeleninový Knorr 2 ks
  • Cibulka 1 ks
  • Vejce 1 ks
  • Vegeta 3 špetka
  • Sůl 1 lžička kávová rovná
  • Rostlinný olej 3 lžíce polévková rovná

Postup přípravy:

V hrnci na oleji orestujeme pokrájenou cibuli, přidáme očištěnou, na nudličky pokrájenou mrkev, hrášek a chvilku spolu dusíme. Bujonové kostky rozpustíme v 1 litru horké vody a vývarem zalijeme zeleninovou směs. Polévku pomalu vaříme asi 5 minut, pak ji stáhneme z ohně a za stálého míchání do ní sypeme krupici. Polévku opět přivedeme do varu, povaříme přibližně 15 minut a nakonec do ní vmícháme rozšlehané vejce. Nakonec dochutíme vegetou, případně solí,
Nikinka00

Autor: Nikinka00

Další recepty

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Novinky červen 2017