detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Zelí se smetanou a plýsňovým sýrem

příprava: 10 - 15 min
vaření: 15 - 20 min

Počet porcí:

Ingredience:

  • Řepkový olej 1 lžíce polévková rovná
  • Cibule 1 ks
  • Zelí hlávkové bílé 1 ks
  • Sůl 1 špetka
  • Pepř mletý 2 špetka
  • Sýr s modrou plísní 120 g

Postup přípravy:

V rendlíku zahřejeme olej. Cibuli nakrájíme nadrobno, přidáme ji do oleje a opékáme do zhnědnutí.. Očistíme zelí, hlávku rozpůlíme, vyřízneme košťál a listy nakrájíme na nudličky. Opereme a osušíme. Nakrájené zelí přidáme do rendlíku k cibuli a za častého míchání asi 6-8 minut dusíme při střední teplotě. Jen mírně osolíme, protože sýr je velmi slaný. Zatímco se zelí dusí, nakrájíme sýr na kostičky. Nádobu se zelím odstavíme, přidáme smetanu a sýr a opepříme. Zelí vrátíme na plotnu, snížíme teplotu a mícháme dokud se sýr uplně neroztaví. Nesmí však vařit.
Moncik03

Autor: Moncik03

Další recepty

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Novinky červen 2017