detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Zelné listy plněné houbami

příprava: 10 - 15 min
vaření: 30 - 40 min
Hodnocení:
2

Počet porcí:

Ingredience:

  • Houby 3 hrnek
  • Vejce 1 ks
  • Rýže 1 hrnek
  • Rajský protlak 2 balíček
  • Hlávka zelí 250 g
  • Sůl 2 špetka
  • Pepř 1 špetka
  • Kmín drcený 1 špetka
  • Hovězí vývar 100 ml
  • Brambory zimní 400 g
  • Polotučné mléko 250 ml
  • Máslo 100 g

Postup přípravy:

Houby na másle podusíme, osolíme a opepříme. Přidáme již uvařenou rýži, okořeníme drceným kmínem a znovu směs krátce podusíme. Vmícháme vejce a touto směsí plníme spařené zelné listy.
Naplněné listy přendáme do hrnce, přilijeme hovězím vývarem a dusíme. Hotové listy vyjmeme a ve výpeku orestujeme hladkou mouku. Krátce provaříme, poté přidáme rajčatový protlak a opět chvíli povaříme. Podáváme s bramborovou kaší.
Redakce

Autor: Redakce

Komentáře (4)

Poslední příspěvek: 28.5. 2014 16:38

Vendula Staňkova, 28.5. 2014 16:38

dobrota

Jitka Jandová, 16.4. 2014 19:08

zajímavé

Alena Šullová, 25.5. 2011 23:12

zelné listy jsem nikdy neměla odvahu plnit, možná mi ji dodá tento recept :-)

Alena Šullová, 25.5. 2011 23:12

zelné listy jsem nikdy neměla odvahu plnit, možná mi ji dodá tento recept :-)

Další recepty

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Novinky říjen 2016