detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Zelné placky

příprava: 15 - 20 min
vaření: 15 - 20 min
Hodnocení:
2

Počet porcí:

Ingredience:

  • Hlávka zelí 1 hlávka
  • Slepičí vejce 2 ks
  • Mouka hrubá 80 g
  • Sůl 1 lžička kávová rovná
  • Pepř barevný 2 špetka
  • Česnek 3 stroužek

Postup přípravy:

Zelí pokrájíme nadrobno, osolíme a pod pokličkou podusíme s troškou vody, kterou po změknutí zelí slijeme. Horké dušené zelí posypeme hrubou moukou, přidáme vejce a rychle zamícháme. Necháme pod pokličkou vychladnout. Směs pak dochutíme solí, pepřem a česnekem. Mokrou rukou děláme malé placičky, které smažíme dozlatova z obou stran.
Podáváme samotné, se zeleninou nebo s vařeným bramborem.
Pipííí

Autor: Pipííí

Zelné placky Zelné placky

Komentáře (3)

Poslední příspěvek: 2.10. 2015 21:14

Zdenek Šindelář, 2.10. 2015 21:14

Vynikající

Katka Vašíčková, 21.9. 2015 10:49

Dobrota :)

Jana Csakvaryová, 21.9. 2015 8:33

Pochoutka.

Další recepty

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Novinky říjen 2016