detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Žemlová knedla, kapusta, mäso

příprava: 15 - 20 min
vaření: 40 - 50 min
Hodnocení:
3

Počet porcí:

Ingredience:

  • Mouka polohrubá 200 g
  • Houska 2 ks
  • Vepřové sádlo 20 g
  • Vejce 1 ks
  • Mléko 200 ml
  • Droždí (kvasnice) 10 g
  • Cukr krystal 0 g
  • Zelí kysané 400 g
  • Vepřové sádlo 1 lžíce polévková rovná
  • Cibule menší 1 ks
  • Kmín drcený 1 lžička kávová rovná
  • Hladká mouka 1 lžíce polévková vrchovatá
  • Voda 1 l
  • Cukr krystal 2 lžíce polévková vrchovatá
  • Sůl 4 špetka
  • Pepř mletý 2 špetka

Postup přípravy:

Knedla-žemlu pokrájame na kocky a opražíme na masťi.Z droždia ,teplého mlieka,špetky cukru,trocha múky spravíme kvások asi 10min.Pridáme vajce,sol,múku spracujeme polotuhé cesto a zamiešame doň opraženú knedlu.nacháme vykysnúť.N pomúčenej doske vyformujeme podlhovastú knedlu nacháme asi 10min.nakysnúť a uvaríme 10min. z každej strany. Kapusta-na masti opražíme nakrájanú cibulu pridáme kmín a prepláchnutú pokrájanú kapustu zalejeme vodou povaríme.Z múky a vody si skorenímpravíme zátriepku a za stáleho miešanie vlejeme do kapusty chvílu prevaríme a dochuťíme solou, cukrom má biť nasládla.Mäso lubovolné pečený bôčik alebo krkovička.
avodamok

Autor: avodamok

Žemlová knedla, kapusta, mäso Žemlová knedla, kapusta, mäso Žemlová knedla, kapusta, mäso Žemlová knedla, kapusta, mäso

Komentáře (0)

  • Nejsou vloženy žádné příspěvky. Buďte první!

Další recepty

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem