detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Zvěřinové biftečky

příprava: 2 hod
vaření: 1 hodina
Hodnocení:
4

Počet porcí:

Ingredience:

  • Jelen 600 g
  • Anglická slanina 120 g
  • Mrkev 200 g
  • Celer 200 g
  • Cibule 100 g
  • Bobkový list 3 ks
  • Nové koření 1 špetka
  • Pepř 0 g
  • Tymián sušený 1 špetka
  • Máslo 50 g
  • Slunečnicový olej 50 ml
  • Sůl 1 lžička kávová vrchovatá
  • Kompot brusinky 100 ml
  • Zakysaná smetana 50 ml

Postup přípravy:

Maso ze zvěřiny nakrájejte na drobné kousky a poté ho rozemelte nebo rozsekejte na drobné kousky. Při sekání přidejte trochu vody, sůl a směs koření na zvěřinu. Do rozsekaného masa pak dejte na drobné kostičky nakrájenou slaninu a tvořte menší karbanátky. Ty opečte zprudka na oleji a pak vložte do pekáčku s nakrájenou zeleninou, cibulí a divokým kořením (bobkový list, nové koření, celý pepř, tymián). Trochu zeleninu osolte, podlijte a velmi zvolna pečte. V poslední fázi pak přidejte brusinkový kompot, lžičku ke každému biftečku, dále máslo a vše dopečete odkryté při vyšší teplotě. K hotovému masu se zeleninou přidejte kysanou smetanu, trochu brusinkového kompotu a přílohu podle vaší chuti. Třeba bramborové krokety se sýrem.
Redakce

Autor: Redakce

Zvěřinové biftečky

Komentáře (5)

Poslední příspěvek: 14.10. 2014 9:23

Jana Csakvaryová, 14.10. 2014 9:23

Opravdová lahůdka.

jana komadova, 2.11. 2013 14:54

kadečo som už pripravovala zo zveriny ale toto nepoznám vyskúšam

Pavlína Skýbová, 24.10. 2013 11:26

vypadá to lákavě

Hana Krňávková, 2.6. 2011 2:02

vyzkouším, zvěřinu máme moc rádi (a díky strýci a dědečkovi myslivcovi i poměrně často :-)

Eva Chladová, 30.5. 2011 8:31

zvěřinu moc často nedělám, ale tohle vypadá výborně!

Další recepty

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Novinky říjen 2016